HABROK GI BEOORDELING | Jiu Jitsu Magazine

Habrok's Tactica Leve

Het is geen geheim dat de meeste gi's ter wereld in Pakistan worden gemaakt. Veel fabrieken produceren gi's voor verschillende merken die zijn gemaakt volgens de specificaties van hun klant. Hun klanten zijn de bedrijven die deze gi's onder hun merknaam verkopen. Afgezien van enkele van de grotere bedrijven, hebben deze kleinere merken vaak weinig te zeggen over de daadwerkelijke processen die tijdens de productie worden uitgevoerd. Habrok is een bedrijf dat vorig jaar in de Verenigde Staten is gelanceerd; de eigenaar Sal Sandal is echter een Amerikaan wiens familie feitelijk een eigen productiefaciliteit in Pakistan bezit. Door deze directe verbinding kan hij als geen ander rechtstreeks met zijn fabriek communiceren over de specifieke behoeften van jiu-jitsu-atleten hier in de Verenigde Staten en in het buitenland. Deze maand beoordelen we een van Habrok's meest populaire gi's, de Tactica Leve. Het is een lichtgewicht gi ontworpen voor zowel training als competitie. Laten we het bekijken.

Het jack

Het Tactica Leve-jack is gemaakt van een 350 GSM-parelweefsel. Een van de voordelen van het bezitten van uw eigen fabriek is dat u enkele van de fijnere details kunt controleren, zoals het type draad dat wordt gebruikt om het weefsel te maken. Het parelweefsel op de Tactica Leve gebruikt een draad die dunner is dan de meeste andere gi's. Wat dit betekent, is dat er minder draad nodig is om een ​​hele meter materiaal te produceren. De lengte is misschien hetzelfde, maar het volume van het gebruikte materiaal is minder. Dit resulteert in een lichter, dunner aanvoelend materiaal. Een andere stap in het productieproces van Habrok is het verhittingsproces. Tweemaal wordt het materiaal in wezen oververhit en gekoeld om de gi te helpen krimpen, op die manier heeft het eindproduct dat je krijgt heel weinig krimp nadat je het hebt gewassen. De jas heeft veel van de andere opvallende kenmerken die we gewend zijn van een goede gi, verkoelend materiaal langs de schouders, driedubbele stiksels in de naden, zachte tape langs de manchetten, versterkingsmateriaal op kritieke gebieden en een kraag van EVA-schuim . Qua stijl heeft de Tactica Leve een relatief strak ontwerp met slechts twee Habrok-patches langs de schouders en een kleine patch aan het einde van de revers.

De broek

De broek op de Tactica Leve is overal van 100% ripstop-katoen. De zijkanten waar het trekkoord uitkomt, zijn versterkt met extra materiaal, net als de kniebeschermers. Het kruisje is lekker ruim zonder baggy te zijn. Het trekkoord met koord wordt op zijn plaats gehouden door vier riemlussen langs de voorkant. De Tactica Leve is alleen verkrijgbaar in het wit en heeft contrasterende stiksels. Net als bij de jas zijn alle kritische naden drievoudig gestikt voor sterkte en duurzaamheid. Er zijn twee Habrok-merkpatches, één aan elke kant, die verticaal op de dij lopen. Er zit ook een kleine patch op de rechterheup.

Fit en Feel

De A2 die ik heb getest, zou worden omschreven als 'ruim'. In vergelijking met andere A2's die ik heb getest, is de Tactica Leve iets breder in de borst en een beetje korter in de mouwlengte. Geen klachten hier omdat ik niet erg lange armen heb, dus de pasvorm was erg goed. De lengte en breedte van de broek waren precies in lijn met de meeste andere A2's die ik heb getest. U kunt alle metingen in de grafiek controleren. Na drie

wassingen de krimp was zeer minimaal. Het materiaal van de jas voelt licht en zacht aan. Ook geen belemmering in de snit van de broek. Ik kon dagenlang air squats doen of een gekke open guard spelen zonder me zorgen te maken of mijn broek zou scheuren of in de weg zou zitten. De gi is verkrijgbaar in zes verschillende maten, A0 tot A5, en een volledige maattabel is te vinden op hun website.

Erin rollen

Alle indrukwekkende statistieken of functies betekenen niets als een gi niet goed voelt als je erin rolt Naar mijn mening is de maatstaf van een goede gi wanneer je aan het rollen bent en het is niet aan je geest. Dat was het geval bij de Tactica Leve. Slechts één keer werd ik eraan herinnerd dat ik een gi droeg, maar daar kom ik zo op. Ik heb deze gi in de maand december getest en hier in SoCal was het dit jaar behoorlijk heet. Er waren zo'n 80 en 90 graden dagen. De lichtheid van deze gi kwam goed van pas op die warme dagen. De kragen zijn een beetje stijver dan de meeste, maar dat is maar goed ook, omdat het het voor je tegenstander een beetje moeilijker maakt om vast te grijpen. De enige keer dat ik aan de gi werd herinnerd, was toen ik betrapt werd met een reversvernauwing. Mijn trainingspartner had het om de achterkant gelusd zonder dat ik het wist. Na nadere inspectie merkte ik dat de kleurlengte op deze gi iets langer is dan de meeste. Dat is geen excuus voor een slechte verdediging, wees gewoon op uw hoede. Al met al is de gi een dikke twee duimen omhoog.

Conclusie

Het is tegenwoordig moeilijk om te innoveren in de gi-markt, aangezien er veel goede bedrijven zijn die goede gi's maken voor een redelijke prijs. De Habrok Tactica Leve valt zeker in die categorie. Zeer goede gi, lichtgewicht, duurzaam tijdens het testen, heeft alle basisfuncties en kost $ 139,90 op hun website. Dit is het type gi dat na verloop van tijd gemakkelijk onze favoriet zou kunnen worden. Als een nieuw bedrijf met zo'n solide product uit de poort komt, zou je denken dat ze dit al een tijdje doen, en het blijkt dat ze dat hebben gedaan. Dat is een feit met de Tactica Leve.

 

 

https://jiujitsumag.com/2018/02/21/habroks-tactica-leve/

.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post