FREE DOMESTIC SHIPPING FOR ORDERS OVER $150

Habrok BJJ GI Review | Female Cut - Habrok

Habrok BJJ GI recension | Kvinnlig skärning

, by Sal Sandal, 3 min reading time

Denna gi håller det enkelt, håller krusidullerna till ett minimum och håller sig till grundläggande rosa detaljer (men det finns också ett alternativ för lila). För närvarande kommer denna gi bara i vitt, och även om den ser bra ut skulle jag gärna se ett blått och svart alternativ i framtiden. Materialet är lite styvt, och i synnerhet byxorna känns nästan papperslika, men jag antar att detta kommer att förändras med slitage. Jag fick inte intrycket att de skulle vara för lätta att riva trots gi:s superlättviktskänsla. Jag var glad över att se ett silkeslent "rashguard"-lager runt det inre axelområdet, vilket definitivt skulle göra saker mer bekväma för idrottare som föredrar att bära linne eller sport-bh  under deras gis.

Jag gillar verkligen hur den här givan passar mig. Det känns inte alls skrymmande, men det får mig inte heller att känna mig begränsad. Den fåfänga sidan av mig var också nöjd med hur det ser ut från sidan. Jag har en stor byst, så jag har i stort sett accepterat att de flesta gis kommer att få mig att se tyngre ut än vad jag är, men den här överraskade mig med en slenare passform som nästan såg skräddarsydd ut för min kroppstyp. Jag kan inte säga säkert om andra kvinnor kan ha samma upplevelse, men jag är väldigt nöjd med det.

Eftersom jag inte hade sett några andra kvinnliga bjj-atleter som bär Habrok gis, var jag lite orolig för att byxorna skulle passa mer som de var designade för män. Jag blev glatt överraskad när jag upptäckte att precis som jackan var byxorna definitivt med den kvinnliga formen i åtanke. De kommer upp till den perfekta platsen på min midja, och jag känner inte att jag behöver oroa mig för att oavsiktligt missa mina lagkamrater.

Jag bar den här givan på lektionen under några månader för att testa dess hållbarhet och känsla. Jag var lite orolig för att byxorna inte skulle hålla, men de visade inga tydliga tecken på slitage. Den "skräddarsydda" passformen som jag nämnde ovan hindrade inte alls min rörelse och jag kunde utföra alla tekniker som jag ville utan problem.

Jag upptäckte också att denna lättvikts gi var utmärkt för träning i varma och fuktiga miljöer. Det mesta av min träning med den här gi:n skedde på ett gym utan luftkonditionering under en kvav sommar, och även om ingen gi är nödvändigtvis bekväm när du tränar intensivt i den typen av värme, var inte alls lika tung som mina lagkamraters. Det slutade med att det blev min favorit gi när jag visste att vädret skulle bli supervarmt.

De ljust rosa detaljerna verkade blekna lite från när jag först tog gi:n ur kartongen, men inget översteg vad jag hade förväntat mig efter månader av att ha varit buren och tvättad. Jag kunde inte hitta några trådar som hade lossnat, och ingen av lapparna som sytts på såg ut som om de skulle lossna.

Det enda riktiga problemet jag hade med den här gi:n är samma som jag har med alla andra vita gis: den blir snabbt smutsig. Dagarna jag inte fick chansen att ta av mig sminket innan träningen var uppenbara, och slaget är något fläckigt av mina lagkamraters försök att kväva mig. Det finns även ett par milda fläckar på baksidan av kragen där mitt färgade hår satt sina spår. Återigen, inget av detta är oväntat, men med tanke på att Habrok för närvarande bara erbjuder detta gi i vitt, tror jag att det skulle vara fördelaktigt att komma ut med en svart modell för kvinnor som inte vill att deras skönhetsvanor missfärgar deras gis.

Avslutande tankar

Jag skulle öppet och entusiastiskt rekommendera denna gi till alla kvinnliga jiu-jitsu-utövare. För $105 är det en bra produkt för priset, och den vann mig verkligen med det faktum att den faktiskt passar som om den var designad för en kvinnas kropp .Även om den är lätt, har dess hållbarhet inte svikit mig ännu, och det faktum att det är ett vitt gi och därför drar till sig fläckar kan lätt förbises till förmån för allt jag gillar med den om du vill att köpa den till dig själv eller kolla in Habroks andra gis.

 

https://gireviews.net/gi-review-preview-habrok-tatica-leve-womens-gi/

.

Tags

Leave a comment

Leave a comment


Blog posts

Footer image

© 2024 Habrok, Powered by Shopify

    Login

    Forgot your password?

    Don't have an account yet?
    Create account