HABROK GI RECENSION | JiuJitsu Magazine

Habroks Tactica Leve

Det är ingen hemlighet att det mesta av världens gis tillverkas i Pakistan. Många fabriker tillverkar gis för olika märken som är gjorda efter kundens specifikationer. Deras kunder är de företag som säljer denna gis under deras varumärke. Bortsett från några av de större företagen kommer dessa mindre varumärken ofta att ha väldigt lite att säga till om i de faktiska processer som införts under tillverkningen. Habrok är ett företag som lanserades i USA bara förra året; Ägaren Sal Sandal är dock en amerikan vars familj faktiskt äger sin egen tillverkningsanläggning i Pakistan. Han kan kommunicera bättre än någon annan direkt med sin fabrik om de specifika behoven hos jiu-jitsu-idrottare här i USA och utomlands på grund av denna direkta koppling. Den här månaden recenserar vi en av Habroks mest populära gis, Tactica Leve. Det är en lättviktsgi designad för både träning och tävling. Låt oss kolla upp det.

Jackan

Tactica Leve-jackan är gjord av en 350 GSM pärlväv. En av fördelarna med att äga en egen fabrik är att kunna kontrollera några av de finare detaljerna, som vilken typ av tråd som används för att göra väven. Pärlväven på Tactica Leve använder en tråd som är tunnare än de flesta andra gis. Så vad detta betyder är att mindre tråd används för att producera en hel gård av material. Längden kan vara densamma, men volymen på materialet som används är mindre. Detta resulterar i ett lättare, tunnare material. Ett annat steg i produktionsprocessen som används av Habrok är uppvärmningsprocessen. Två gånger är materialet i huvudsak överhettat och kylt för att hjälpa till att förkrympa gi, på så sätt krymper den färdiga produkten som du får väldigt lite efter att du tvättat den. Jackan har många av de andra anmärkningsvärda egenskaperna som vi har kommit att förvänta oss i ett bra gi, kylande material längs axlarna, trippelsömmar i sidorna, mjuk tejp längs ärmsluten, förstärkningsmaterial i kritiska områden och en EVA-skumkrage . Stilmässigt har Tactica Leve en relativt ren design med bara två Habrok-lappar längs axlarna och en liten lapp i slutet av slaget.

Byxorna

Byxorna på Tactica Leve är 100 % ripstop-material i bomull genomgående. De sidor som dragsnöret kommer ut är förstärkta med ytterligare material liksom knäskyddsområdena. Kilen är fin och rymlig utan att vara säckig. Dragsnöret med sladd hålls på plats av fyra bältesöglor längs framkanten. Tactica Leve finns endast i vitt och har kontrastsömmar. Precis som med jackan är alla viktiga sömmar trippelsydda för styrka och hållbarhet. Det finns två märken från Habrok, en på varje sida, som löper vertikalt på låret. Det finns också en liten fläck på höger höft.

Fit and Feel

A2:an jag testade skulle beskrivas som "rymlig". När jag jämför med andra A2:or jag har testat är Tactica Leve något bredare på bröstet och lite kortare i ärmlängden. Inga klagomål här eftersom jag inte har särskilt långa armar, så passformen var riktigt fin. Byxans längd och bredd var precis i linje med de flesta andra A2:or jag har testat. Du kan kontrollera alla mått i diagrammet. Efter tre

tvättar krympningen var väldigt minimal. Jackans material har en lätt och mjuk känsla. Inget hinder i byxans snitt heller. Jag kunde köra luftknäböj i flera dagar eller spela någon galen öppen vakt utan att oroa mig om mina byxor skulle slita eller komma i vägen. Gi är tillgänglig i sex olika storlekar, A0 till A5, och en komplett storlekstabell finns på deras hemsida.

Rullar in

All imponerande statistik eller funktioner betyder ingenting om en gi inte känns bra när du rullar i den. Enligt min mening är måttet på en bra gi när du rullar och den inte är på ditt sinne. Det var fallet med Tactica Leve. Bara en gång blev jag påmind om att jag hade en gi, men jag kommer till det om en minut. Jag testade den här gi:n under december månad, och här i SoCal var det ganska varmt i år. Det var några dagar med 80 och 90 grader. Lättheten i denna gi kom väl till pass under de varma dagarna. Kragarna är lite styvare än de flesta, men det är bra, eftersom det gör det lite svårare för din motståndare att ta tag i. Den enda gången jag blev påmind om gi:n var när jag fastnade för en choke. Min träningspartner hade slingrat den runt ryggen utan att jag förstod det. Efter ytterligare inspektion märkte jag att färglängden på denna gi är lite längre än de flesta. Det är ingen ursäkt för dåligt försvar, var bara försiktig. Sammantaget är gi:n en stor två tummar upp.

Slutsats

Det är svårt att förnya sig nuförtiden på gi-marknaden eftersom det finns många bra företag där ute som gör bra gis till ett rimligt pris. Habrok Tactica Leve faller definitivt i den kategorin. Mycket bra gi, lätt, hållbar under testning, har alla grundläggande funktioner och kostar 139,90 $ på deras hemsida. Det här är den typen av gi som med tiden lätt kan bli vår favorit. För att ett nytt företag ska komma ut med en så solid produkt utanför porten skulle man tro att de har gjort det här ett tag, och det visar sig att de har gjort det. Det faktum visar med Tactica Leve.

 

 

https://jiujitsumag.com/2018/02/21/habroks-tactica-leve/

.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post