Vilken utrustning behöver jag för MMA-träning?

MMA är ett bra sätt att träna och lära sig självförsvar. Om du funderar på att gå med i ett MMA-gym måste du ha träningsutrustning. Att ha rätt utrustning kommer att vara nödvändigt innan du får träna på gymmet.

Utrustningen är till för din säkerhet medan du tränar. Rätt utrustning kommer att göra dig mer öppen för att lära dig eftersom du kommer att ha mindre rädsla för att bli skadad.

 Det är alltid bäst att investera i bra redskap som inte slits isär under intensiv träning. Det är mycket utrustning som behövs och om du har en budget måste du skilja på vad du behöver direkt och vad som kan vänta.

Ta en titt på den viktiga utrustningen som listas här så att du kan få en bättre uppfattning om vad du behöver för att komma igång.

Shorts

MMA-shorts är viktiga för din träning och kämpar för detta beror på att de ger obegränsad rörelse. Att välja rätt par shorts för dina behov kan vara lite utmanande om du är nybörjare. Det beror på att du kanske inte vet vad du ska leta efter.

Du måste köpa ett par shorts som inte går sönder under träningen. Lookshorts som har justerbar midja. Se till att delarna är tillräckligt höga så att du kan röra dig fritt och utan begränsningar.

Välj shorts som har ett lycrafoder för att förhindra skav och utslag. Dina shorts ska också vara lätta så att de är lätta att tvätta och torka.

Habrok Transform 2.0 kampshortsen och Elite Grappling-shortsen är bra för både kamp och träning. Du kan få ett par av varje om du är en no-Gi fighter. Det är också bra för Gi-fighters som kanske vill bli lite mer bekväma då och då.

Handskar

Du kommer att behöva minst tre par handskar. Du kommer att vilja köpa ett par standardhandskar som du kan använda för träning av pads och väskor.

Handsken som du använder för pad- och väskaträning kan inte användas för sparring, du kommer att behöva en lättare och mjukare handske. Om du planerar att tävla kommer du att behöva en MMA-handske, den är mycket mindre och används endast i tävlingar.

Centurian X MMA-handskarna som säljs från Habrok är ett bra val för tävlingar. När du väl kommit förbi nybörjarstadiet och in i tävlingsstadiet behöver du ett par av dessa.

För träning på en tung väska bör du också använda handinpackningar

Rash Guards

En rash guard är en av de väsentliga delarna som du behöver för din MMA-träning. Detta är särskilt användbart om du grappling. Utslagsskydd finns i långa eller korta ärmar. Ett bra alternativ med kort ärm är Pugnator 2.0 Rash Guard från Habrok.

Du behöver inte köpa en Rash Guard direkt. Du kan börja med att bära en t-shirt men så småningom kommer du att behöva bära ett utslagsskydd för att skydda din överkropp från utslag, repor och skärsår. Utslagsskydd kommer också att hålla din överkropp sval eftersom det hjälper till att transportera bort svett.

Shin Guards

En benskydd kan komma i två stilar. Vissa kommer bara att täcka ditt smalben och andra kommer att täcka ditt smalben och toppen av din fot. De är inte bara till för att skydda ditt smalben, de kan också skydda benen i foten, baserat på stilen.

Shin Guards ger också ett skyddande lager för det du sparkar. När du sparrar med en levande partner kommer detta att skydda er båda från skador. Centurian X Shin Guard från Habrok är ett prisvärt val som kommer att skydda dig och vem du än sparar med.

Huvudbonader

Det finns många typer av huvudbonader och du bör fråga din instruktör vilken huvudbonad som passar dig. Om det får dig att känna dig mer bekväm kan du få huvudbonader i hela ansiktet. Vadderingen för denna utrustning går runt hela huvudet. Det skapar en lindning runt ansiktet, hakan och kinderna.

Detta är ett bra val för nybörjare eftersom det kommer att få dig att känna dig lite mer självsäker eftersom du inte behöver oroa dig för att bli slagen i huvudet När du har utvecklat lite mer skicklighet och självförtroende kan du börja med en öppen ansiktshjälm.

Den mest populära huvudbonaden är en hjälm med öppet ansikte. Den är vadderad runt huvudet men hakan och ansiktet lämnas öppna. Detta är ett populärt val eftersom det gör andningen lättare. Huvudbonader är något du måste ha om du ska vara sparring och i full kontakt eller semi-kontakt i ett slagsmål.

Det finns många stilar av var och en av dessa huvudbonader tillgängliga. Färgen och stilen du väljer är en fråga om personlig smak och handlar om vad som får dig att känna dig bekväm.

När du har tränat ett tag kommer du att börja ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver.

Tandskydd

Munskydd skyddar din mun och dina tänder från skador. Den här växeln är något som inte går att förbise eftersom när du väl börjar sparra kommer du att träffas i munnen. Dina händer räcker inte för att skydda dig i den här situationen.

Det här är en utrustning som du inte har råd att snåla med. Köp alltid det bästa, även om det är nybörjarprylar. När du utvecklas måste du uppgradera till dyrare munskydd.

Redo för action

Nu när du känner till all MMA-utrustning du behöver är du redo att börja din träning. Det viktigaste är att vara säker. När du väl vet att du är skyddad kommer det att göra det lättare för dig att koncentrera dig och lära dig vad du behöver.

I början kanske du inte kan få all utrustning du behöver, men du bör skaffa det väsentliga. Se till att du skyddar huvudet, munnen, händerna och ljumsken framför allt.

När du väl avancerar och engagerar dig mer kommer du sannolikt att behöva mer utrustning för att hålla dig säker under träningen.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post