Welke uitrusting heb ik nodig voor MMA-training?

MMA is een geweldige manier om zelfverdediging te oefenen en te leren. Als je overweegt om lid te worden van een MMA-sportschool, dan heb je trainingsuitrusting nodig. Het hebben van de juiste uitrusting is nodig voordat je in de sportschool mag trainen.

De uitrusting is voor uw veiligheid tijdens het trainen. Met de juiste uitrusting sta je meer open om te leren, omdat je minder bang bent om geblesseerd te raken.

 Het is altijd het beste om te investeren in goede uitrusting die niet kapot gaat tijdens intensieve training. Er is veel uitrusting nodig en als je een beperkt budget hebt, moet je onderscheid maken tussen wat je onmiddellijk nodig hebt en wat kan wachten.

Bekijk de essentiële uitrusting die hier wordt vermeld, zodat je een beter idee krijgt van wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Korte broek

MMA-shorts zijn essentieel voor je training en gevechten, omdat ze onbeperkte bewegingsvrijheid bieden. Het kiezen van de juiste korte broek voor uw behoeften kan een beetje uitdagend zijn als u een beginner bent. Dit komt omdat je misschien niet weet waar je op moet letten.

Je moet een korte broek kopen die niet scheurt tijdens de training. Kijk shorts met een verstelbare taille. Zorg ervoor dat de splitsingen hoog genoeg zijn zodat je vrij en zonder beperkingen kunt bewegen.

Kies een short met een voering van lycra om schuren en uitslag te voorkomen. Je shorts moeten ook licht van gewicht zijn, zodat ze gemakkelijk te wassen en te drogen zijn.

De Habrok Transform 2.0 fightshort en de Elite Grappling short zijn geweldig voor zowel vechten als trainen. Je kunt van elk een paar krijgen als je een no-Gi-jager bent. Het is ook goed voor Gi-vechters die af en toe wat meer op hun gemak willen zijn.

Handschoenen

Je hebt minimaal drie paar handschoenen nodig. U wilt een standaard paar handschoenen kopen die u kunt gebruiken voor pad- en zaktraining.

De handschoen die je gebruikt voor pad- en zaktraining kan niet worden gebruikt om te sparren, je hebt een lichtere en zachtere handschoen nodig. Als je van plan bent om te concurreren, heb je een MMA-handschoen nodig. Deze is veel kleiner en wordt alleen in competitie gebruikt.

De Centurian X MMA-handschoenen die door Habrok worden verkocht, zijn een goede keuze voor wedstrijden. Als je eenmaal voorbij de beginnersfase en in de competitieve fase bent, heb je een paar van deze nodig.

Voor het trainen op een zware tas, moet je ook handwikkels gebruiken

Rash Guards

Een rash guard is een van de essentiële onderdelen die je nodig hebt voor je MMA-training. Dit is vooral handig als je aan het worstelen bent. Rashguards zijn er met lange of korte mouwen. Een geweldige optie met korte mouwen is de Pugnator 2.0 Rash Guard van Habrok.

U hoeft niet meteen een Rash Guard te kopen. Je kunt beginnen met het dragen van een T-shirt, maar uiteindelijk zul je een rash guard moeten dragen om je bovenlichaam te beschermen tegen huiduitslag, schaafwonden en snijwonden. Rashguards houden je bovenlichaam ook koel omdat het helpt om zweet af te voeren.

Scheenbeschermers

Een scheenbeschermer kan in twee stijlen worden geleverd. Sommige zullen alleen je scheenbeen bedekken en andere zullen je scheenbeen en de bovenkant van je voet bedekken. Ze zijn niet alleen voor de bescherming van je scheenbeen, ze kunnen ook de botten in je voet beschermen, afhankelijk van de stijl.

Scheenbeschermers bieden ook een beschermende laag voor waar je tegenaan trapt. Wanneer je spart met een live partner, zal dit jullie beiden beschermen tegen blessures. De Centurian X scheenbeschermer van Habrok is een betaalbare keuze die jou en degene die je spaart veilig houdt.

Hoofddeksel

Er zijn veel soorten hoofddeksels en u dient uw instructeur te vragen welke hoofddeksel voor u geschikt is. Als u zich hierdoor prettiger voelt, kunt u een hoofddeksel krijgen. De vulling voor deze uitrusting gaat helemaal rond het hoofd. Het creëert een wikkel rond het gezicht, de kin en de wangen.

Dit is een goede keuze voor beginners, omdat je je hierdoor wat zelfverzekerder zult voelen, omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat je een klap op je hoofd krijgt. Als je eenmaal wat meer vaardigheid en zelfvertrouwen hebt ontwikkeld, kun je beginnen met een jethelm.

Het meest populaire hoofddeksel is een helm met een open gezicht. Het is opgevuld rond het hoofd, maar de kin en het gezicht blijven open. Dit is een populaire keuze omdat het ademen gemakkelijker maakt. Hoofddeksels is iets dat je moet hebben als je gaat sparren en in volledig contact of semi-contact in een gevecht.

Er zijn veel stijlen van elk van deze hoofddeksels beschikbaar. De kleur en stijl die u kiest, is een kwestie van persoonlijke smaak en het gaat erom waar u zich prettig bij voelt.

Als je een tijdje aan het trainen bent, zul je een veel beter idee krijgen van wat je nodig hebt.

Mondbeschermers

Mondbeschermers beschermen je mond en je tanden tegen verwondingen. Deze uitrusting is iets dat niet over het hoofd kan worden gezien, want als je eenmaal begint te sparren, krijg je een klap op je mond. Je handen zijn niet genoeg om je in deze situatie te beschermen.

Dit is een uitrusting waar je niet op kunt bezuinigen. Koop altijd het beste, zelfs als het een monduitrusting voor beginners is. Naarmate je vordert, moet je upgraden naar duurdere mondbeschermers.

Klaar voor actie

Nu je alle MMA-uitrusting kent die je nodig hebt, ben je klaar om met je training te beginnen. Het belangrijkste is om veilig te blijven. Als u eenmaal weet dat u beschermd bent, kunt u zich gemakkelijker concentreren en leren wat u moet doen.

In het begin kun je misschien niet alle uitrusting krijgen die je nodig hebt, maar je moet wel de essentiële dingen krijgen. Zorg ervoor dat je vooral je hoofd, mond, handen en liezen beschermt.

Als je eenmaal verder bent en meer betrokken raakt, heb je waarschijnlijk meer uitrusting nodig om jezelf tijdens de training veilig te houden.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post