Intervju med HABROK vd

Hur länge har Habrok
gjort gis?

Min farfars far började tillverka fotbollar för den brittiska kolonisten i Sydasien (dagens Pakistan och Indien) och andra sportartiklar i början av 1900-talet. Tack vare riklig bomullsproduktion har textilindustrin exploderat i Pakistan under de senaste tjugo eller trettio åren. Gi-produktionen har flyttats bort från Kina och Brasilien till Pakistan, och vår familj var bland de första att producera jiu-jitsu gis i Pakistan för många år sedan.

Du hade nämnt för mig tidigare, din berättelse om att komma till USA. Har du något emot att dela det med våra läsare?

Jag är övertygad om att den amerikanska drömmen fortfarande lever i högsta grad för dem som är villiga att böja sig ner och ta tag i den. Om du kan drömma det, kan du leva det. Jag har alltid trott på det. Habrok representerar den drömmen, den passionen och ambitionen. När min familj migrerade hit 1999 hade vi bara 100 dollar i vårt namn och bodde i ett bilgarage med en familj på fem i Kalifornien, två föräldrar och två bröder. Habrok representerar mycket mer än ett varumärke för mig och min familj. När jag växte upp har jag alltid beundrat framgångsrika varumärken som Nike och Adidas. Berättelserna bakom hur de började är väldigt inspirerande. Jag skriver min egen berättelse nu. Vem vet? En dag hoppas jag att du kommer att intervjua någon annan entreprenör som inspirerats av vår historia.

Varför valde du att
starta en amerikansk operation?

Tja, jag tillbringade hela min barndom fram till 17 års ålder i Pakistan. Jag växte upp i en familj av tillverkare av sportartiklar. Min pappa själv tillbringade hela sitt liv, jag tror att han började arbeta i sin pappas fabrik vid 14 års ålder och lärde sig hantverket i verksamheten. Jag brukade tillbringa mina kvällar och lediga dagar från skolan på hans kontor med att lära mig och observera honom i hans fabrik. Jag undrade alltid när jag växte upp varför eller hur kommer det sig att ingen någonsin startar sitt eget varumärke i andra länder. När du växer upp med alla olika märken som tillverkas, är du något infunderad och förälskad i dem. Så efter att ha tillbringat över 18 år i USA tycker jag att det var dags att leva ut min barndomsdröm och lansera vårt eget varumärke. Jag visste precis där och då att om inte nu, så aldrig. Så i mars 2016 började vi planera rötterna för Habrok Inc. Slutligen, i mars 2017 lanserade vi vårt varumärke.

Vilka är dina planer och mål för Habrok framåt?

Våra mål är att fortsätta tjäna jiu-jitsu-gemenskapen med kvalitetsprodukter och design. Vi har några riktigt coola grejer på gång som vi är glada över under 2018. Vi började som ett jiu-jitsu-märke, men vi planerar att utöka vår räckvidd till MMA och fitnesskläder under de kommande åren.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post